vrijdag 19 februari 2010

Hét verkiezingsdebat

In de aanloop naar de verkiezingen van 3 maart vindt er in de gemeente Werkendam slechts één verkiezingsdebat plaats. Alleen de Dorpsraad van Dussen is de uitdaging aangegaan. Gisteravond wisten zij de vijf lijsttrekkers achter de microfoon te krijgen in een zaal die voor de helft gevuld was met politici en voor de helft met niet-politici.

Alle partijen hadden zich flink uitgesloofd met het inrichten van een standje vol verkiezingsmateriaal en de tafels lagen vol met pennen, ballonnen, folders, stressballetjes, enz. Na een voorstelrondje en twee-minuten-betogen over de vijf verkiezingsprogramma's had de Dussense dorpsraad een kleine quiz over de dorpskern in petto. Wim de Jong ging er met de prijs vandoor en onze eigen Evert Begemann was de enige zonder punten.......
Na een pauze was het tijd voor een vijftal stellingen variërend van hoe de partijen om zouden gaan met de komende bezuinigingen tot de vraag wat Dussen zou kunnen verwachten op het gebied van investeringen in sport.
Namens de PvdA zoomde Evert Begemann met name in op de volgende zaken:
"De bezuinigingen die er aan staan te komen zijn van ongekende omvang. Die laten zich niet met een paar simpele ingrepen oplossen. Over de volle breedte zal het voelbaar worden. Wat de PvdA betreft moet echter de zorg en het verenigingsleven daarin zo lang mogelijk ontzien worden."
"Sport hoog op de agenda hebben betekent niet dat er persé geld bij moet. Dat geld is er immers niet of nauwelijks. De PvdA wil vooral inzetten op méér activiteiten in de sport. De vier mensen die aangesteld worden als combinatiefunctionaris kunnen daarin een grote rol spelen."

Dorpsraad Dussen: hartelijk dank voor de organisatie van hét verkiezingsdebat in de gemeente Werkendam. Het zat erg goed in elkaar en jullie hadden absoluut een hogere opkomst verdiend!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten