dinsdag 2 februari 2010

Halt en defensie

Door een scholier werd ik geattendeerd op een artikel in het AD van begin vorig week. Strekking van het verhaal is dat kinderen/jongeren die met Halt in aanraking zijn geweest geregeld geweigerd worden voor een baan bij defensie, de marechaussee, beveiligingsbedrijven en de luchtvaart. Dat baart mij grote zorgen omdat de Halt-straffen juist bedoeld zijn om kinderen/jongeren een tweede kans te geven, ofwel ze weg te houden van verdere (kleine) overtredingen.

Voor wie geïnteresseerd is: het verkorte artikel is te vinden op: http://www.ad.nl/ad/nl/1000/Nieuws/article/detail/459699/2010/01/28/Kattenkwaad-Dan-geen-baan-bij-leger-en-marechaussee.dhtml

Ook scholen blijken bureau Halt in te schakelen wanneer hun leerlingen kattenkwaad uithalen of buitensporig vaak te laat op school arriveren. Op zich een goed middel, alleen niet wanneer dit in de toekomst kan leiden tot uitsluiting voor bepaalde beroepen.
Het artikel was voor mij aanleiding om namens de PvdA vragen te stellen aan het college van B&W. De gemeente zou namelijk actie kunnen ondernemen richting rijksoverheid en politie en vroegtijdig informatie kunnen verstrekken aan scholen en aan jongeren die met Halt in aanraking dreigen te komen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten