zondag 28 februari 2010

Claimgedrag

Regelmatig werp ik een blik op de sites van de andere politiek partijen in de gemeente Werkendam. Je komt mooie plannen tegen, prikkelende uitspraken richting andere partijen, trots op de eigen werkzaamheden en nog veel meer. Altijd leuk en goed om te lezen hoe anderen zaken inkleuren en met zaken omgaan.
Maar ik heb ook ergernissen. HELE GROTE ERGERNISSEN!! Ergernissen over de wijze waarop een enkele partij zaken claimt. Sommige partijen beweren zaken geregeld te hebben waaraan ze part nog deel hebben gehad. Sterker nog: ik kom herhaaldelijk punten tegen die zelfs in gang gezet zijn door andere politieke partijen. Maar ook worden zaken geclaimd die op het conto van meerdere partijen geschreven kunnen worden, zonder dat dat vermeld wordt. En zaken worden geclaimd waar gewoon geen politiek aan te pas is gekomen maar die uitgevoerd zijn omdat ze simpelweg in de planning van het ambtelijk apparaat hebben gezeten.
Ik vind dit een misselijkmakende manier van politiek bedrijven, jezelf verrijken over de rug van anderen en bedrog van de kiezer. Wie de schoen past.....

Zo dat moest er even uit.

2 opmerkingen:

 1. mmm, niet zo boos want in jouw lijstje lees ik ook wat claims van PvdA bijvoorbeeld als het gaat om problemen rondom maatschappelijke stages, dit heb jij volgens mij samen met onze Hennie aangekaart... vergeten?

  Mathijs Vos
  (ChristenUnie Werkendam)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Nee hoor, niet vergeten. Er is alleen één verschil: ik had had het hele verhaal uitgezocht en in kaart gebracht en Hennie (CU) is daarbij aangeschoven. Waar ik heel blij mee was! Overigens gaat het verhaal in mijn blog vooralsnog niet over de de CU.

  Corine

  BeantwoordenVerwijderen