donderdag 4 februari 2010

Aanbevelingen

Vier kranten hebben deze week uitgebreid melding gemaakt van de overhandiging van het rapport "Wat vinden 10 t/m 13 jarigen in de gemeente Werkendam belangrijk? - deel 2", namelijk AD, Brabants Dagblad, Het Kontakt en het Nieuwsblad. Het rapport werd gemaakt n.a.v. de enquêtes die we afnamen tijdens de lessenserie over politiek tussen september 2009 en januari 2010. Het rapport werd in bijzijn van leerlingen van de ds.Groenewegenschool bij de Dokvijver overhandigd aan Evert Begemann, wethouder Jeugdbeleid.

In het rapport zijn de volgende twaalf aanbevelingen gedaan. We hopen daar in politiek Werkendam met elkaar werk van te maken:
1. Koester sportverenigingen en sporthallen door ondersteuning te bieden en goed onderhoud te plegen.
2. Houdt de zwembaden in Werkendam en Sleeuwijk zo lang mogelijk open en investeer in “opleuking” daarvan. Maak daarnaast een toekomstvisie op de zwembaden waarin ook een binnenbad meegewogen wordt.
3. Behoud de schaatsbanen in iedere kern zodat er bij vorst al snel dicht bij huis veilig geschaatst kan worden.
4. Breng in beeld of de geringe deelname aan sportverenigingen op de Ds.Groenewegen ook betekent dat deze leerlingen daadwerkelijk minder bewegen. En indien dat het geval is, ga dan op zoek naar mogelijkheden hier verandering in te brengen.
5. Maak haast met het realiseren van de Groene Ruige Ruimtes. Houdt bij de inrichting ervan rekening met de voorkeuren van de leerlingen: slingertouwen in de bomen, een doolhof, een kabelbaantje, klimbomen en een oversteek door ondiep water.
6. Maak werk van beheer en onderhoud van de skatebaan in Sleeuwijk.
7. Continueer de verlichtingsactie voor de achterpaden en brandgangen.
8. Zet de combinatiefunctionarissen ook in voor muzieklessen op de basisschool, te beginnen bij die scholen die op dit onderdeel laag scoorden.
9. Verhoog de frequentie van de zwerfvuilacties.
10. Maak de BSO aantrekkelijker voor leerlingen uit de hoogste groepen van het basisonderwijs.
11. Geef derden de mogelijkheden om in schoolvakanties activiteiten te organiseren, te beginnen met springkussens/stormbanen, sportdagen, survivaldagen en films.
12. Geef kinderen en jongeren een stem in de politiek door met en voor scholen projecten te organiseren, Bouw daarnaast het raadsspel uit het PvdA-scholenproject uit tot een jaarlijks debat tussen scholieren in verschillende kernen voor de werkelijke besteding van een x-bedrag voor jeugdactiviteiten of jongerenvoorzieningen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten