vrijdag 26 maart 2010

Buitengebied opschonen

Op zaterdag 20 maart organiseerde de Koninklijke Nederlandse Jagersvereniging weer de landelijke opschoondag. In onze gemeente haalde de Wildbeheereenheid Land van Altena circa 7 kuub afval uit de bermen in het buitengebied rond Hank en Dussen. Een prachtig initiatief, dat de gemeente gelukkig omarmd heeft door vestjes, knijpers, een container e.d. ter beschikking te stellen. Dergelijke acties waar niet alleen de gemeente, maar ook de bewoners, de dieren, het milieu, de toeristen, enz. baat bij hebben zouden veel vaker uitgevoerd moeten worden! Namens de PvdA heb ik daarom op 25 maart de volgende schriftelijke vragen gesteld aan het college van B&W:
1. Volgens de gemeentepagina in het Altena Nieuws zouden er zoveel mogelijk particulieren, verenigingen en bedrijven betrokken zijn bij de opschoondag in onze gemeente. Zijn deze groeperingen daar – los van een aankondiging in de krant – ook persoonlijk voor benaderd? En zo nee, waarom niet?
2. De landelijke opschoondag zou opgepakt kunnen worden als maatschappelijke stage. Heeft het college daarover contact gehad met de scholen c.q. de stagemakelaar of is het college voornemens dat alsnog te doen?
3. Nu werd de landelijke opschoondag georganiseerd door de jagersvereniging. De PvdA stelt voor om als gemeente zelf twee keer per jaar een opschoonactie van de buitengebieden te organiseren. Hoe staat het college daar tegenover? De PvdA is in ieder geval bereid zich als eerste aan te melden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten