dinsdag 31 maart 2015

Quasar wint PA-participatiebokaal

Voor eind 2016 moeten er in de regio Dongemond (Altena, Geertruidenberg, Oosterhout en Drimmelen) 150 extra banen komen voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. WerkLink , de schakel tussen overheid en bedrijfsleven speelt daarin een grote rol. Tijdens een door Progressief Altena georganiseerde bijeenkomst over de participatiewet, vertelden zij hoe.
Aansluitend vertelden zeven bedrijven uit Aalburg, Werkendam en Woudrichem hoe zij werk bieden aan mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Daarmee hoopten zij winnaar te worden van de participatiebokaal. Deze bokaal werd voor de derde keer door Progressief Altena uitgeloofd. Binnen het thema duurzaamheid ging deze eerder naar ‘Woonservice Meander’ en de club ‘Vrienden voor het leven’ was de winnaar van de zorgbokaal.
Voor een goed gevulde zaal volgden zeven prachtige voorbeelden van sociaal ondernemen. Ik zet ze op een rijtje (op het risico af dat ik stukjes vergeet):
·         Albert Heijn Almkerk heeft al jaren twee Wajong’ers in dienst.
·         Bij Taxi Berm komt 10% van het personeel uit de genoemde doelgroep.
·         Lino droogbloemen doet in drukke tijden een beroep op WerkLink, brengt projecten onder bij Wava/!Go en heeft twee Wajong’ers in dienst.
·         Timmerbedrijf De Waal uit Veen nam een 62-jarige en een WSW’er in dienst.
·         Bij Kringloopcentrum Almkerk is het aantal werkuren door vast personeel net zo groot als het aantal uren dat gewerkt wordt door mensen via Sovak, Prisma, !Go, Halt, de reclassering, Novadic/Kentron, enz.
·         Quasar Holland uit Giessen heeft een vluchtelinge in vaste dienst, besteedt het groenonderhoud uit aan Wava/!Go en doet een beroep op !Go voor de standaardmodellen van de lampen die zij leveren.
·         De Kwartiermeesters van Fort Altena hebben een WSW’er in dienst en vonden de kok via WerkLink.
Met zoveel inzet en zoveel goede voorbeelden bleek het voor de jury lastig de ‘best practice’ aan te wijzen. Eigenlijk had men liever zeven bokalen uitgereikt. De uiteindelijke winnaar werd echter Quasar Holland omdat zij op verschillende manieren werk bieden aan mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten