zondag 1 maart 2015

PA en onderzoek naar samenwerking

Vrijdag werd in een openbare brief informatie verstrekt over de voortgang van de samenwerking in Altena. Volgens die brief is de visie van Werkendam op de toekomstige bestuurlijke inrichting als volgt: “De raad vindt dat er eerst een extern onderzoek moet komen naar ambtelijke of bestuurlijke fusie voor 3 gemeenten. Dat onderzoek moet betaald worden door de provincie en duidelijkheid opleveren ten aanzien van de meerwaarde van de opties voor het gehele gebied. De datum waarop een ambtelijke of bestuurlijke fusie moet plaatsvinden is, als de uitkomst positief is, op zich niet belangrijk.”
Namens Progressief Altena wil ik hier nadrukkelijk melden dat deze visie eenzijdig het standpunt van de Werkendamse coalitiepartijen verwoord. Voor PA is wederom een onderzoek niet nodig en leidt dit alleen maar tot een uitstel van de besluitvorming. Ik ben ervan overtuigd dat een onderzoek geen verandering teweeg zal brengen in de standpunten die reeds ingenomen zijn. Het onderzoek werkt slechts vertragend. Omdat echter nadrukkelijk de indruk gewekt is dat bij gebleken meerwaarde de weg naar fusie, wat betreft Werkendam, echt wordt ingezet, heb ik – namens PA – uiteindelijk ingestemd met het door de provincie te betalen onderzoek.
Met dit als achtergrond heb ik – namens PA en CU – afgelopen vrijdag gevraagd de visie van Werkendam in de brief als volgt aan te passen:
"De raad vindt dat er eerst een extern onderzoek moet komen naar ambtelijke of bestuurlijke fusie voor 3 gemeenten. Dat onderzoek moet betaald worden door de provincie en duidelijkheid opleveren ten aanzien van de meerwaarde van de opties voor het gehele gebied. Met de toezegging dat bij gebleken meerwaarde de weg naar fusie, wat betreft Werkendam, echt wordt ingezet, hebben PA en CU hiermee ingestemd. De datum waarop een ambtelijke of bestuurlijke fusie moet plaatsvinden is, als de uitkomst positief is, op zich niet belangrijk.”
Waarom deze aanpassing niet gedaan is, staat te lezen in de blog die ik juist hiervoor schreef.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten