woensdag 25 maart 2015

Kunstgras in strijd met sportnota

Op de agenda van de raadscommissie Inwoners de kredietvoorstellen voor de aanleg van kunstgrasvelden in Sleeuwijk en Werkendam. Namens Progressief Altena heb ik daar – samengevat - als volgt op gereageerd:
“Voor PA is de sportnota 2012-2015 nog onverminderd van kracht en gezien het voorstel voor beschikbaarstelling kredieten vormt die sportnota ook daar het beleidskader. In die nota is te lezen dat de lijn voor aanleg van kunstgrasvelden drieledig is, namelijk: 1. men moet op basis van de planningsnormen aanspraak maken op een extra veld, 2. De fysieke ruimte voor natuurgras moet ontbreken en 3. De aan te leggen kunstgrasvelden moet ook ruimte bieden voor sporten van derden.
Wat betreft de velden in Sleeuwijk is voor anderhalf voetbalveld aan deze voorwaarden voldaan. De uitbreiding met een half extra kunstgrasveld is voor PA verkoopbaar nu VV Sleeuwijk aangegeven heeft de extra kosten hiervoor in 12 jaar tijd zelf af te betalen.
Anders ligt de aanleg van kunstgras bij Kozakken Boys. Hier wordt aan geen van de drie voorwaarden voor kunstgras voldaan. Het college voert hier dus een inconsistent beleid. Houdt zich niet aan de door de raad in de sportnota vastgelegde regels. Kunstgras bij Kozakken Boys zal geen toename van het aantal sporters teweeg brengen en opnieuw kunstgras bij Kozakken Boys zal geen extra mogelijkheden bieden voor gebruik door derden. De 50 tot 55 (!!!) duizend euro per jaar voor kunstgras op De Zaaier zou beter in re-integratie van mensen met een afstand tot de arbeidmarkt gestoken kunnen worden.
Natuurlijk is het niet leuk om aan de zijlijn te staan omdat je voetbalwedstrijd niet door kan gaan, maar het is vele malen schrijnender als je figuurlijk aan de zijlijn staat door het ontbreken van een zinvolle (betaalde of onbetaalde) dagbesteding.”
Of PA hier iets mee bereikt heeft? Nee, helaas. In het coalitieakkoord is nu eenmaal afgesproken dat er overal kunstgras moet komen. Dan MOET en ZAL dat ook gebeuren en wordt er door Lb, CDA en SGP niet nog even kritisch naar gekeken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten