dinsdag 14 december 2010

Straks dakloos?

Nieuwe wetgeving bepaalt dat woningcorporaties m.i.v. 1/1/11 alleen nog sociale huurwoningen met een huurprijs lager dan €.652,52 per maand mogen toewijzen aan huishoudens met een inkomen tot €.33.614 per jaar. Mensen met een hoger inkomen worden zo gedwongen een huis te kopen of woonruimte te zoeken in het duurdere huursegment. Voor mensen zonder spaargeld en met maar een iets hoger inkomen dan €.33.614 wordt dat een groot probleem.
Een voorbeeld: Een jong stel met een gezamenlijk bruto inkomen van 35.000 euro per jaar kan kopen tot maximaal circa 151.000 euro. De gemiddelde prijs voor een eengezinswoning in Nederland is 209.000 euro. Het aanbod van huurwoningen boven de €.652,52 is schaars; het gaat slechts om 6% van alle huurwoningen in Nederland. In het Land van Heusden en Altena gaat het om nog geen 2% van het woningbezit van de corporaties. Blijft dit jonge stel dakloos???
In mijn ogen wordt er terecht bezwaar gemaakt tegen deze nieuwe regeling. Peter van den Heuvel van Woonlinie loopt daarin voorop.

1 opmerking:

  1. Gelukkig zijn er woningbouwcorporateis die aan de nieuwe regels niet meewerken. Zo las ik dat in de Betuwe niet zo maar invulling zal worden gegeven aan de plannen van dit kabinet.
    A.v.d.P.

    BeantwoordenVerwijderen