maandag 6 december 2010

82 euro voor kapvergunning

In de dorpskernen in onze gemeente zijn burgers vrijgesteld van het aanvragen van een kapvergunning. Voor (beeldbepalende) toegangswegen en voor het buitengebied is het wel noodzakelijk een omgevingsvergunning aan te vragen voor het kappen van een boom. Tot voor kort werd – bij een goedgekeurde aanvraag - deze vergunning kosteloos verstrekt. Sinds 1 oktober 2010 krijgt de aanvrager echter een rekening gepresenteerd van 82 euro voor het kappen van een boom.
Willen we als overheid het groen in onze kernen blijven "regisseren", dan hebben we burgers nodig die bereid zijn hun voornemens om te kappen bij de gemeente te melden. De “drang” om dat te doen zal kleiner worden naarmate het gepresenteerde prijskaartje groter wordt. 82 euro om één boom te kappen is natuurlijk te zot voor woorden.
Nu kun je natuurlijk de burger gewoon niet laten weten dat een vergunning voor het kappen van een boom langs toegangswegen en in het buitengebied 82 euro kost en hem/haar achteraf verrassen met het prijskaartje. Dat is wat nu aan de hand lijkt, aangezien prijzen bij een aanvraag via internet niet gepresenteerd worden en na veel zoeken op www.werkendam.nl ook niet te vinden zijn.
Ik heb zojuist het college van B&W een aantal schriftelijke vragen gesteld over deze materie.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten