zaterdag 30 januari 2010

Parels van Dussen

In de gemeente Werkendam zijn veel belangrijke, interessante, indrukwekkende plekjes, gebouwen en activiteiten die door de Partij van de Arbeid gekoesterd worden. Het zijn de pareltjes van onze gemeente. Ze verdienen (politieke) aandacht en moeten op onze zorg kunnen vertrouwen. De PvdA is trots op deze pareltjes en heeft daarom de afgelopen maanden in alle kernen verschillende van deze activiteiten en gebouwen bezocht.
Vanmorgen deden we de laatste pareltjes aan. Op het programma stond een bezoek aan de Herbergier in Dussen en een ontmoeting met de Stichting Vrienden Kasteel Dussen.


De Herbergier is een kleinschalige woonvorm voor vijftien mensen met geheugenproblemen. Eind 2010 wordt deze in gebruik genomen. De opzet ervan is vergelijkbaar met die van de Thomashuizen. We waren onder de indruk van het enthousiasme en de grote betrokkenheid van Paul en Monique Sassen, de zorgondernemers die straks samen met hun beide zoons in de Herbergier wonen en in principe altijd bereikbaar zijn voor de bewoners. Evert Begemann na afloop: “Ik ben er van overtuigd dat Paul en Monique in staat zullen zijn om de mensen met een geheugenstoornis de mogelijkheid te geven om zoveel mogelijk het leven voort te zetten zoals ze gewend waren.”


De pareltjestochten van de PvdA werden afgesloten met een bezoek aan kasteel Dussen. Gewoonlijk al prachtig om te zien, maar in het sneeuwwitte landschap adembenemend. Vier bestuursleden van de Stichting Vrienden Kasteel Dussen vertelden over de culturele activiteiten die zij op deze locatie organiseren: rondleidingen, maandelijkse voorstellingen veelal op muzikaal gebied, kinder- en scholenvoorstellingen en de kastelendag. Met elkaar willen zij blijvend zorgen dat het kasteel meer is dan een stapel stenen. Mensen moeten er kennis mee kunnen maken, het cultuur historisch erfgoed kunnen ervaren. De PvdA zal dat absoluut steunen en er mede zorg voor dragen dat het die mogelijkheid ook blijft houden als het kasteel op termijn overgedragen wordt aan het Monumentenfonds Brabant.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten