woensdag 20 januari 2010

Burgemeester in Nieuwendijk

Al van begin december dateert de afspraak dat ik burgemeester Carla Breuer kennis laat maken met stukjes Nieuwendijk. Met Otto van Breugel maakte ze al kennis met o.a de plek voor de rotonde, de basisschool en Tavenu. Samen met Bert van Seters bezocht ik vandaag met haar drie locaties/instellingen, namelijk:

Particulier zorgcentrum Altenastaete. Daar vertelde Ilonka de Waal over de woonvorm, het zorgconcept en haar idealen, werd het gebouw bekeken en maakte Carla Breuer kennis met bewoonster mevrouw Boer.

Oefenruimtes Slim en poppodium Xinix. Beheerder Dik Brienen stimuleerde daar een groep jonge muzikanten om een nummer voor ons te spelen. Vervolgens ging het stokje over naar bestuursleden Piet van Vugt en Jolanda Oldenburg voor een rondleiding en veel achtergrondinformatie.

Woonstichting Land van Altena. Gerda van Pelt, hoofd verhuur- en bewonerszaken vertelde over de wijze van woningtoewijzing die, tot ieders tevredenheid, sinds een jaar of twee toegepast wordt in de hele streek. Ook de korte lijnen die de woningcorporatie hanteert kwamen aan de orde.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten