dinsdag 12 januari 2010

Laatste raadsspel

Met enige pijn in het hart hebben Bert van Seters en ik vandaag voor de allerlaatste keer met leerlingen het raadsspel gespeeld; de derde les in onze lessenserie over politiek. Het was weer helemaal leuk om de kinderen bezig te zien met het verzamelen van argumenten, met debatteren en met onderhandelen. Soms kwamen ze wat langzaam op gang, maar uiteindelijk was de één nog enthousiaster dan de ander. Datzelfde enthousiasme kregen we terug van de leerkrachten die bij de drie klassen betrokken waren. Een greep uit de reacties na afloop van het raadsspel in drie groepen op de ds. Groenewegenschool:
* Zeer goed georganiseerd.
* Niet alleen qua politiek leerzaam, maar ook een training in sociale vaardigheden.
* Juf? Gaan we het nog een keer doen? Alstublieft!
* Een goed beeld van het werk van de gemeenteraad.

Soortgelijke reacties kregen we op vrijwel iedere school tijdens of na afloop van het project. Iedere keer maakte het me heel erg blij en trots. Het was een hele investering, maar die was het meer dan waard! Het is nu echter tijd om met het project te stoppen. Het hoe en waarom zal te lezen zijn in het Altena Nieuws van komende donderdag.
Behalve een bezoek met de laatste drie klassen aan het gemeentehuis rest nog het eindrapport n.a.v. de enquête in deze tweede lessenserie. Over een week of drie hopen Bert en ik deze te presenteren. Met opnieuw conclusies en aanbevelingen die ertoe doen. Want ook kinderen tellen voor de PvdA mee in Werkendam!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten