woensdag 27 juni 2012

Werk voor Wava/!Go

Voor het schoonmaakonderhoud van het gemeentehuis heeft het college helaas de veilige weg gekozen door te gaan voor een Europese aanbesteding in plaats van voor rechtstreekse gunning aan ons eigen werkbedrijf Wava/!Go. Een gemiste kans om een goede bijdrage te leveren aan de afgesproken inbesteding en dus aan het terugdringen van de tekorten bij Wava/!Go. Ondertussen heeft gemeente Oosterhout het schoonmaakwerk wel bij Wava weggelegd, zo lezen we in de nieuwsbrief van Wava. Waarom zij wel en wij niet? Zien hun juristen niet de leeuwen en beren op de weg die onze juristen wel zien? (volgens wethouder vd Ven verschillen juristen van mening of inbesteding nu wel of niet mag).
De PvdA wil eigenlijk wel eens tot op de bodem uitgezocht zien hoe het nu zit met inbesteden bij Wava/!Go. We zouden daarin zelfs nog verder willen gaan. Want stel , STEL, STEL dat inbesteden daadwerkelijk niet mogelijk is, dan wil de PvdA weten wat de mogelijkheden zijn om WsW’ers zelf, als gemeente dus, in dienst te nemen om het schoonmaakwerk uit te voeren. De PvdA vindt dat we als gemeente een voorbeeldfunctie hebben en dat we onze verantwoordelijkheid moeten nemen voor deze zwakke groep op de arbeidsmarkt.

Dit was één van de zaken die de PvdA gisteravond inbracht bij de behandeling van de jaarrekening en de kadernota. Resultaat was dat de wethouder aangaf er zelf van overtuigd te zijn dat inbesteding wel degelijk mag, dat hij in beeld gaat brengen welke inzet Wava/!Go al doet voor de gemeente en wat er nog meer mogelijk zou zijn en dat hij tevens duidelijk gaat maken wat de mogelijkheden zijn om als gemeente zelf Wsw’ers in dienst te nemen.
Beetje suf van mij dat ik niet gevraagd heb wanneer hij met deze informatie komt, zeker omdat ik me later realiseerde dat iets dergelijks al eens eerder is toegezegd…… Maar het was ook een lange en vermoeiende (en saaie!) avond.

1 opmerking:

  1. Kun je nagaan als je er een verslag van moet schrijven... Kunnen jullie het niet wat smeuiger maken, en wat sneller afhandelen?! ;-)
    Groet, naamgenoot

    BeantwoordenVerwijderen