woensdag 27 juni 2012

Meer geld voor re-integratie

Door de versobering van de Wet Werk en Bijstand (WWB) en de beperking van het minimabeleid worden de zwaksten in onze samenleving getroffen. Hun enige echte mogelijkheid om aan armoede te ontkomen is het zo spoedig mogelijk vinden van een betaalde werkkring. De re-integratieconsulenten van de gemeente spelen daarin veelal een elementaire rol. Voor 2012 is het re-integratiebudget echter gehalveerd.
De PvdA heeft herhaaldelijk aangedrongen dat budget op het oude nivo te houden. Inmiddels blijkt in de eerste 4,5 maand van 2012 ruim 60% van het beschikbare budget besteed te zijn en is de verwachting dat het budget in 2012 - ondanks alle ingevoerde wijzigingen - niet toereikend zal zijn. De PvdA vindt voor re-integratie meer financiƫle armslag noodzakelijk. Want er is niet of nauwelijks meer geld meer voor scholing, ipv werk worden steeds vaker stages geboden en intensieve begeleiding wordt nauwelijks meer gegeven.
De wethouder heeft aangegeven hier in oktober op terug te zullen komen. Zeer waarschijnlijk zal dan voorgesteld worden om het re-integratiebudget met in ieder geval 45.000 euro op te hogen door de kosten voor Wiw’ers die nu nog uit het genoemde budget betaald worden, te gaan betalen uit de algemene middelen. Iets wat de PvdA het liefste nu al geregeld had gezien.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten