dinsdag 1 mei 2012

Huishoudtoets teruggedraaid


Door iemand die goed ingevoerd is in de materie werd ik gewezen op het volgende goede nieuws voor gezinnen in de bijstand:
In het begrotingsakkoord dat door VVD en CDA met D66, GroenLinks en ChristenUnie is overeengekomen staat dat de nieuwe toets op het inkomen van gezinnen in de bijstand wordt teruggedraaid. De vier grote steden - Amsterdam, Rotterdam, Den Haag en Utrecht - hebben daarop de voorbereidingen afgelopen vrijdag al met onmiddellijke ingang opgeschort. Dat gebeurde in overleg met het ministerie.
Volgens het ministerie van Sociale Zaken gaat het om een afspraak in het akkoord die voor alle gemeenten geldt. Over de gevolgen van het akkoord zullen de gemeenten naar verwachting in de loop van de week worden geïnformeerd.
De huishoudtoets maakte deel uit van plannen voor een strengere bijstand van staatssecretaris De Krom. Door deze plannen was voortaan nog maar één uitkering per gezin mogelijk en werd bij het vaststellen van recht op bijstand voortaan ook gekeken naar het inkomen van meerderjarige inwonende kinderen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten