dinsdag 15 mei 2012

Invloed


Dat heeft het CDA weer voortreffelijk voor elkaar! Op 19 april vragen ze om voortaan het plastic afval om de week te laten ophalen in plaats van eens per vier weken. Drie weken later schrijft het college van B&W terug dat een goed plan te vinden. En vandaag (15 mei) komt er een persbericht langs waarin staat dat er miv 1 juli iedere 14 dagen plastic afval opgehaald gaat worden. Dat noem ik nog eens invloed hebben! (Of ging het hier om een vraag naar de bekende weg?)

2 opmerkingen:

  1. Wat is het verschil met deze art 35 vraag en het antwoord van het college (c-brieven)met de vraag van pvda en cu over leges voor goede doelen? In beide gevallen wordt het verzoek gehonoreerd. prima toch? In beide gevallen is er sprake van invloed op het beleid. Daarom snap ik deze reactie niet

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hoewel het er zeer waarschijnlijk wel van zal komen is het afschaffen van de leges voor goede-doelen-acties nog steeds geen feit. De raad gaat daar op 22 mei pas over beslissen. De acties mbt het extra ophalen van plastic volgen elkaar zo snel op (en zonder tussenkomst van de raad) dat het weleens een bekende-weg-verhaal zou kunnen zijn. Let wel: “zou kunnen”. Is er in dat geval nog sprake van invloed op het beleid of ben je aan het inkoppen wat toch al staat te gebeuren? Verder weinig mis met het idee en de honorering ervan.

      Verwijderen