woensdag 7 april 2010

Geen uitbreiding muzieksubsidie

Gisteravond heeft de PvdA samen met de SDc een amendement (wijzigingsvoorstel) ingediend op de verordening individuele muzieksubsidie. We wilden daarmee twee dingen bereiken:
1. Niet alleen muzieklessen die binnen de gemeentegrenzen genoten worden moeten in aanmerking kunnen komen voor de muzieksubsidie, maar ook alle lessen buiten onze eigen gemeente.
2. Iedereen die - op terechte gronden - een beroep doet op de subsidie moet deze toegekend krijgen. Ofwel het budget moet eerlijk onder de aanvragers verdeeld worden. Dit tot een maximum van 100 euro per aanvraag.
Voor de motivatie verwijs ik naar mijn blog van 24 maart.

Helaas heeft ons voorstel het niet gehaald. Dat CU en SGP tegen waren was in de commissie al duidelijk. Het CDA is helaas weer een onbetrouwbare "partner" gebleken. In de commissie leek het erop dat ons voorstel bij hen kans van slagen had. Ze zouden het namelijk in de fractie bespreken. Gisteravond deed men echter voorkomen alsof men in de commissie al had gezegd niet verder te willen gaan dan het voorstel van het college. Wie de geluidsband van de commissievergadering van 23 maart afluistert zal constateren dat dit anders zit. Een onbetrouwbare "partner" ook omdat men vooraf aan de behandeling van het agendapunt verzaakt had ons mede te delen waar ze stonden mbt het door ons voorbereide amendement. En dat terwijl wij vorige week tot twee keer toe contact met hun woordvoerder hebben gehad over de uitbreiding van de muzieksubsidie.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten