woensdag 21 april 2010

Cultuur, Toerisme&Recreatie

Gisteravond werden de gemeenteraden van Werkendam, Woudrichem en Aalburg geïnformeerd over de stand van zaken m.b.t. de beleidsterreinen waarop samengewerkt wordt. Cultuur en Toerisme & Recreatie zijn twee van die beleidsterreinen.
Burgemeester Petter vertelde hoe inmiddels iedere gemeente een cultuurraad heeft, dat het cultuurpunt Altena gelanceerd is, dat er subsidie verstrekt is voor de verhalenkaravaan, dat de fusie tussen de bibliotheken zo goed als rond is en dat er een analyse gemaakt is van de wijze waarop iedere gemeente omgaat met het muziekonderwijs. Het klonk allemaal veelbelovend. De stap naar één subsidiebeleid in de streek, naar een eenduidig beleid richting alle organisaties en verenigingen kan wat mij betreft niet snel genoeg gezet worden. Een fanfare trekt immers allang niet alleen meer leden uit de vestigingsplaats, van een poëzieroute en een monumentendag genieten vele mensen van buiten de subsidiërende gemeente, enz. enz.
Wethouder Bergsma vertelde over de stand van zaken m.b.t. Toerisme & Recreatie. Uit een binnenkort te presenteren toerismemonitor blijkt dat er in de streek maar liefst 16,1 miljoen euro omgezet wordt op dit beleidsterrein, maar ook dat er nog een wereld te winnen valt. Gezocht wordt nu naar waar de kansen liggen voor wat betreft de identiteit van de streek. Invalshoeken die daarbij o.a. genoemd werden zijn: Biesbosch, polderlandschap, cultureel en militair erfgoed en de waterrecreatie. Ook over de regionale stappen die gezet worden en zijn op het gebied van Toerisme & Recreatie had ik een positief gevoel.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten