woensdag 15 maart 2017

Over zwembaden, atletiek en hockey

In de raadscommissie van gisteravond gingen we in de herhaling over de zwembaden, de atletiek en de hockey. Bedenkelijke voorstellen hieromtrent werden in het najaar van 2016 mede door toedoen van Progressief Altena van de agenda gehaald.
Wat betreft de atletiek en de hockey was het nieuwe voorstel er geen haar beter op geworden. Na het uitvoeren van een businesscase zal er nog steeds pas na 1/1/2019 besloten worden tot aanleggen. Voor de atletiek duurt dat veel te lang. Het spreekt voor zich dat ik , namens Progressief Altena, straks in de Raad met een ander voorstel zal komen.
Mbt de zwembaden lag er wel een nieuw voorstel. De al in 2015 afgesproken bezuiniging van 250.000 euro op de zwembaden in 2019 werd eindelijk teruggedraaid naar een bezuiniging van 145.000 euro. Het heeft dus maar liefst 1,5 tot 2 jaar heel veel tijd, energie en frustratie van mensen gekost voor college en coalitie er achter waren dat een bezuiniging van een kwart miljoen echt te gek voor woorden was.
De inspanningen die beide zwembadbesturen gaan doen om daadwerkelijk 145.000 euro te bezuinigen verdienen een groot compliment. Dat neemt niet weg dat ik twijfels houd over de haalbaarheid en zorgen blijf houden over de toekomst van de baden. Ik zou graag zien dat er een uitspraak gedaan wordt over het langdurig open houden van de baden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten