woensdag 30 november 2016

Opschieten met die atletiekbaan!

Gisteravond sprak de commissie Inwoners over atletiek en hockey. Hieronder mijn bijdrage:
De raad van Woudrichem stelde voor dat de raden van Aalburg en Werkendam nog niet zouden spreken over een accommodatie voor de atletiek en hockey. Dat verzoek werd ingegeven door verschillen in de besluiten die voorgelegd worden in de drie raden mbt dit agendapunt. Ik vergeleek  die besluiten en kwam tot de conclusie dat het verschil zit in de passage om pas na 1/1/2019 de nieuwe raad van Altena te laten besluiten over de aanleg van een atletiekbaan en een hockeyveld. Deze passage ontbreekt in het besluit van Woudrichem. En terecht! We zijn al heel wat jaren bezig met het mogelijk realiseren van accommodaties voor de atletiek en de hockey. Nu dit besluit uitstellen tot 2019 met als gevolg dat eea op z’n vroegst gerealiseerd is in 2020 is op z’n zachts gezegd belachelijk. Met name een atletiekvoorziening moet er zo snel mogelijk komen.
De atletiekvereniging heeft z’n bestaansrecht meer dan bewezen. De locatie nabij het Altena College lijkt voor een atletiekbaan zeer geschikt. Dat onderschrijven ook de Altena Road Runners in een gesprek dat Progressief Altena 2 weken geleden met hen had.
Om kort te gaan. Wat Progressief Altena betreft gaan we in Werkendam niet vertragen door nu al de bespreking van accommodaties voor de atletiek en hockey uit te stellen.
Uit het gedane onderzoek is gebleken dat het combineren van atletiek en hockey op een gezamenlijke locatie moeilijk realiseerbaar is en weinig tot geen meerwaarde heeft. Loskoppelen dus, zegt Progressief Altena, en zo snel mogelijk starten met een businesscase voor de atletiek op de Roef en vervolgens begin 2017 besluiten tot realisatie. In ons investeringsprogramma staat hiervoor in 2018 al een concreet bedrag geraamd.
Als de Werkendamse raad in deze gedachtegang meegaat betekent dit wel dat het voorgelegde besluit aangepast danwel geamendeerd moet worden. Dat zou overigens niet nodig geweest zijn als de verantwoordelijk wethouders hun huiswerk goed gedaan hadden. Het definitieve rapport van Copier ligt er notabene als vanaf 21 april 2016. Dat is dus al ruim 7 maanden. Hoe moeilijk was het dan om elkaar te vinden? Hoe langzaam kun je zijn? Sjonge jonge.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten