maandag 11 januari 2016

Was Vd Ven te progressief?

Ik ben zeer verbaasd over de communicatie van Lokaalbelang m.b.t. het vertrek van hun wethouder Peter van der Ven. Op hun website staat slechts het bericht dat naar de media is gegaan en waarin heel kort het vertrek van Peter wordt benoemd om vervolgens met veel meer woorden de nieuwe wethouder John Bakker voor te stellen. Ook op facebook en twitter is het nagenoeg helemaal stil gebleven.
Hoe kan dat nou?
Nog geen twee jaar geleden draaide de complete verkiezingscampagne van Lokaalbelang om Peter van der Ven. Op al hun posters prijkte zijn hoofd en was de tekst “Beter van der Ven”. In ieder debat was het Peter die vol ging voor een tweede periode met deze lokale partij. Dankzij hem kwam Lokaalbelang ook als grote overwinnaar van de verkiezingen uit de bus.
Ondertussen juichte Lokaalbelang over alles wat Peter voor elkaar kreeg: hij haalde de bezem door de financiën, wist nieuwbouw van scholen naar voren te halen, maakte voortvarend werk van het door Lokaalbelang gewenste sportbeleid, stuurde de drie decentralisaties met succes aan, zat overal op en in en wist van alles het naadje van de kous. Hoe kan het dan dat iemand die ZOVEEL betekend heeft voor een partij bij zijn aangekondigd vertrek slechts begrip krijgt en dat er voor de rest het zwijgen toe gedaan wordt?
Dat Lokaalbelang niet uitlegt waarom Peter vertrekt en dat er nauwelijks een bedankje af kan voor het vele goede werk, doet vermoeden dat het tussen Peter en Lokaalbelang niet meer lekker zit. Iemand met zoveel verdienste voor een partij zou normaal gesproken in het zonnetje worden gezet.

Ik had dus veren, lof, eer, weet ik wat verwacht. Dat heeft hij ook absoluut verdiend. Zes jaar lang heb ik Peter meegemaakt als een zeer bevlogen man, die buitengewoon goed geïnformeerd was en met het - linkse (zeker weten) - hart op de juiste plek. Zeer voortvarend wist hij een groot aantal zaken stevig door te pakken. Oké, niet altijd helemaal zoals ik het graag zou zien; met name sport (kunstgras) had een onsje minder gekund en de uitruil tussen de OZB en de rioolheffing blijft zeer bedenkelijk. De bezwaren van Progressief Altena werden echter altijd serieus gewogen en soms zelfs was Peter van der Ven voor ons als oppositie de enige kans om iets gedaan te krijgen. Wat ik eveneens zeer gewaardeerd heb zijn de uitnodigingen om samen te sparren en het altijd snelle, accurate en eerlijke antwoord dat er kwam op vragen die ik mondeling of via de mail aan Peter stelde.
Misschien dat Lokaalbelang hun wethouder dan niet gaat missen, ik ga dat zeker doen.

1 opmerking:

  1. Zou de man zich soms vergist hebben en per ongeluk de verkeerde partij aangevoerd hebben?

    BeantwoordenVerwijderen