donderdag 14 januari 2016

Groot respect voor bestuur Uivernest

Eindelijk een kijkje genomen in het nieuwe Uivernest in Hank. Wat een PRACHTIG dorpshuis! Mooie hoge ruimtes, sfeervol ingericht, leuke hoekjes, prachtige enorme foto’s en het gevoel dat je echt welkom bent. Van de zorgen die ik me het afgelopen anderhalf jaar heb gemaakt over het slagen van vervangende nieuwbouw voor het verenigingsleven in Hank is helemaal niets meer over. De vier bestuursleden hebben – met hulp van andere enthousiaste vrijwilligers – een heuse titanenklus geklaard. Ze waren o.a. intensief betrokken bij het programma van eisen, het ontwerp en de bouw, zochten meubilair en aankleding uit, regelden tijdelijke onderkomens voor de gebruikers van het oude pand en stonden voor de pittige opgave een nieuwe passende exploitant/beheerder te vinden. Ondertussen waren er inwoners van Hank die sloop van het oude Uivernest zwaar in twijfel trokken, riepen verschillende verenigingen dat ze echt niet terug zouden keren in de nieuwbouw en legde Arie Treffers bij monde van Hanks Belang ze het vuur na aan de schenen door permanent te roepen dat dit niet goed was en dat niet deugde.
Hoe ontzettend fijn was het dat ik vanmiddag sprak met twee stralende en trotse bestuursleden die konden vertellen dat alle voormalige gebruikers teruggekeerd waren in het nieuwe Uivernest en dat zelfs organisaties die al veel langer weg waren nu terug waren op hun oude stek. Verenigingen en organisaties die de beschikking blijken te hebben over voldoende bergruimte, die “alles” te drinken en te eten kunnen krijgen op het moment dat zij dat wensen en die volop hun waardering uiten over zowel het nieuwe pand als over de grote inspanningen van het bestuur.
Ondertussen is het bestuur nog steeds niet “klaar”. Sinds de ingebruikname, eind augustus, zijn zij het namelijk die het Uivernest met elkaar draaiende houden. Ze regelen niet alleen de inkoop, de schoonmaak, de planning, het factureren en de door verenigingen gewenste inrichting van de ruimtes, maar draaien ook nog eens, samen met 17 andere vrijwilligers, de bardiensten. Manfred Werner en Nel Versluis steken er beiden zo’n dertig uur per week in. Maar het eind is in zicht: een exploitant/beheerder is gevonden. Tijdens of na de carnaval (ook compleet georganiseerd door dat bestuur overigens) zal de nieuwe beheerder/exploitant voorgesteld worden. De verwachting is dat hij vanaf half februari aan zijn werk gaat beginnen. Als hij dat net zo gaat doen als het vrijwillige bestuur dan kan het niet anders dan dat het Uivernest het bloeiende centrum van Hank blijft.
Mij past hier niets anders dan het uitspreken van mijn hele grote respect voor wat het bestuur van het Uivernest, ondanks alle tegenwind, voor elkaar heeft gekregen!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten