woensdag 28 januari 2015

MFA Dussen

Hieronder de verkorte weergave van mijn inbreng - namens Progressief Altena – mbt de plannen voor het MFA in Dussen:

“Het MFA Dussen, een dossier met een lange geschiedenis. Gisteravond in de commissie mochten we daar weer een stukje aan toevoegen en wel nav een raadsstuk met verschillende verrassingen. Om te beginnen natuurlijk het convenant met het Middelpunt. Erg fijn voor Dussen en de complimenten naar beide partijen dat u elkaar toch heeft weten te vinden. Maar nu nog een handtekening…..
Hoppas krijgt een plek in het MFA. De maximale huurprijs met deze commerciële aanbieder van kinderopvang is reeds afgesproken en die blijkt de bouwkosten niet te dekken. Er moet van gemeentewege jaarlijks 5.000 euro op toegelegd worden. In onze optiek kom je dan op het terrein van staatssteun. Dat moet eerst opgelost worden voor er onomkeerbare stappen gezet worden.
Voor een springkuil in Dussen wordt na weinig woorden maar liefst drie ton uitgetrokken. Die springkuil is een actieve vereniging als DGV van harte gegund. Voor PA is echter een harde eis dat andere gymverenigingen in de gemeente er ook gebruik van kunnen maken en dat op voorhand helder is welke financiële bijdrage van DGV zelf verwacht kan worden.
Dan de Dussoos. In mei 2014 legden we in de visie op de jeugdsozen vast dat het noodzakelijk is om voor de doelgroep 16 tot 23 jaar een geschikte ruimte te creëren in o.a. Dussen en dat de groep 12 tot 16 jaar – de Dussoos dus - op ad hoc basis ruimte zou kunnen huren voor activiteiten. Het college lijkt hier nu het MFA voor uit te sluiten. Hoe zit dit?
Met het oog op de klimaatopgave dringt PA erop aan om het MFA in Dussen vooral energieneutraal te bouwen en tot slot willen we nog maar een keertje wijzen op de last die u in de toekomst neerlegt door MFA’s en brede scholen in zestig jaar af te schrijven.”

Op basis van de inbreng die ik namens PA deed is o.a. het volgende te melden:
·         De handtekening van ’t Middelpuntbestuur onder het convenant zou voor de raadsvergadering gezet kunnen zijn.
·         Voor de Dussoos wordt onderzocht of het voormalige gemeentekantoor geschikt gemaakt kan worden. Dat is mooi nieuws! Ze zijn er blij mee aldus de wethouder.
·         De springkuil gaat zeker ook door andere verenigingen gebruikt worden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten