dinsdag 13 januari 2015

Extra opvang vluchtelingen?

Tijdens de algemene beschouwingen op 11/11/14 riep Progressief Altena op tot nadenken over een rol die Werkendam zou kunnen spelen m.b.t. de toenemende de stroom vluchtelingen uit m.n. Syrie en Eritrea. Hiervoor was op voorhand steun van de ChristenUnie en kwam ter vergadering steun van de SGP. Besloten werd er toen niet op door te gaan, maar begin 2015 met een notitie te komen zodat iedereen zich kon voorbereiden. Die notitie heb ik inmiddels geschreven. In een commissievergadering eind januari zullen de raadsleden met elkaar afwegen of we
1.       willen zorgen voor extra huisvesting van vluchtelingen, zodat er ruimte ontstaat in de centrale opvangplaatsen die het COA voor asielzoekers inricht.
2.       een centrale opvangplaats voor asielzoekers willen bieden (zoals de boot indertijd) , vorm te geven door het COA.
Ik suggereer tevens om te onderzoeken of het oude Goezate geschikt gemaakt zou kunnen worden voor opvang van asielzoekers of vluchtelingen.
De discussienotitie is inmiddels te vinden op www.progressiefaltena.nl en zal vandaag of morgen naar verwachting ook op de site van Werkendam verschijnen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten