dinsdag 18 februari 2014

Geen huur in nieuw Uivernest

Een paar weken gelden sprak ik mijn zorgen uit over de toekomst van een nieuw Uivernest in Hank (blog 30/1). In het huidige Uivernest hoeft geen huur betaald te worden en verenigingen vreesden dat dat in een nieuw Uivernest én tijdens de overgang van het oude naar het nieuwe pand wel het geval zou zijn. Verenigingen vroegen zich af hoe ze dat financiële gat zouden moeten dichten. Voor de PvdA / Progressief Altena reden om een serie schriftelijke vragen aan het college van B&W te stellen. De antwoorden zijn inmiddels binnen en zijn verrassend én geruststellend. Want wat blijkt: de gemeente neemt de eventuele huurkosten voor haar rekening in de periode dat er geen Uivernest is. En…. nog mooier: voor het nieuwe Uivernest is het de bedoeling dat de situatie vanuit het oude Uivernest wordt gecontinueerd. Geen huur dus! De wonderen zijn de wereld nog niet uit!
(Nu maar hopen dat dit werkelijk zo zal gaan. Over de nieuwe exploitatie zijn namelijk nog geen afspraken gemaakt….. En nog een tweede puntje van kritiek: het had waarschijnlijk heel wat onrust gescheeld als eea eerder gecommuniceerd was met alle gebruikers van het Uivernest)
Alle vragen en antwoorden zijn te vinden via de link: http://www.werkendam.nl/bis/Raad/Ingekomen_stukken/stukken_2014/140325_Lijst_Ingekomen_Stukken/C03_25333_art_35_vrgn_PvdA_bouw_Uivernest
Uiteraard hoor ik graag wanneer ervaringen anders zijn of wanneer er toch nog hobbels op het pad zitten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten