woensdag 5 december 2012

Wava/!Go eindelijk serieus genomen

Ondertitel: Blij met Peter van der Ven.

“We gaan als gemeente alles aangrijpen om mensen van Wava/!Go in te zetten.” Eindelijk was de uitspraak er dan. Jarenlang heb ik er namens de PvdA op aan gedrongen. Veel meer inkopen bij en werk gunnen aan ons eigen werkbedrijf (sociale werkplaats) Wava/!Go. We moeten verantwoordelijkheid nemen voor onze eigen inwoners die daar op aangewezen zijn en we zijn voor een heel groot deel zelf verantwoordelijk voor de tekorten die dit bedrijf heeft als we zelf ver onder de maat werk gunnen aan Wava/!Go. Als lid van het dagelijks bestuur van Wava/!Go ervaart wethouder Peter van der Ven inmiddels zelf aan den lijve dat het “niet gezellig vergaderen is als je degene bent die het minste afneemt.” Waarschijnlijk mede daardoor gedreven lagen er nu eindelijk – eindelijk!! – voorstellen op tafel voor het meer inzetten van Wava/!Go voor gemeentelijke klussen. Nu nog waarmaken! Om dat extra gewicht te geven heb ik gevraagd om richting Wava/!Go zwart op wit aan te geven dat “Werkendam haar eigen verantwoordelijkheid zal nemen mbt de financiële situatie van Wava door meer producten en diensten af te nemen.” Laten we dan ook gelijk maar lef hebben! Enigszins verrast door deze optie, leek iedereen er toch wel oren naar te hebben.
En welke werkzaamheden gaat Werkendam dan uitbesteden aan medewerkers van Wava/!Go:
·         De bezorging van de gemeentelijke post
·         Op termijn de volledige exploitatie van de milieustraten
·         Op termijn niet alleen het groenonderhoud in Hank, Dussen, Nieuwendijk en Sleeuwijk, maar ook in Werkendam
·         Op termijn de catering in het gemeentehuis
·         Vanaf maart 2014 de schoonmaak van het gemeentehuis (“mits dit niet voor ambtenaren gaat betekenen dat ze permanent de benen op moeten tillen voor de stofzuiger”)
En daarnaast zullen we met elkaar zeer scherp moeten zijn  op andere mogelijkheden die zich aandienen voor ons eigen werkbedrijf. Dus wie nog tips heeft?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten