donderdag 3 februari 2011

Wedden?

Wedden? Wedden dat de nieuwe buitensportnota in het najaar ook weer tot veel onrust zal leiden? Als alle, álle sportverenigingen op enigerlei wijze financieel ondersteund gaan worden door de gemeente dan zijn er namelijk slechts twee opties:

1. De financiële middelen voor de sport blijven gelijk. Als meerdere sportverenigingen een geldelijke bijdrage krijgen dan wordt dat dus gekort op de sportverenigingen die nu al ondersteund worden. Dat kunnen in de nieuwe opzet dus binnen- en/of buitensportverenigingen zijn.
2. De beschikbare financiële middelen voor de sport worden flink verruimd. Bestaande ondersteuning kan dan gewoon voortgezet worden en “nieuwe” verenigingen kunnen aanhaken. Maar…. is dat met het oog op de aankomende bezuinigingen wel zo logisch?

Ik wens op voorhand wethouder Van der Ven veel sterkte met het maken van een evenwichtige nota buitensport waarin alle, álle verenigingen langs dezelfde meetlat gelegd worden. En laat ik hier alvast duidelijk zijn: wat mij betreft gaat het in de eerste plaats om een rechtvaardige beoordeling, wordt er niet beknibbeld op de regelingen die er in de oorspronkelijke nota lagen voor de voetbal en korfbal en krijgt de beachvolleybal eindelijk - met terugwerkende kracht tot 01/11 - wat hen al meerdere malen beloofd is.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten