woensdag 16 december 2009

Thuiszorgmedewerkers

In de raadsvergadering van gisteravond bracht ik het volgende onder de aandacht van het college:

Met betrekking tot de aanbesteding van de hulp in de huishouding heeft de PvdA herhaaldelijk de zorg uitgesproken voor de rechtspositie van de medewerkers in de thuiszorg. Zij die nu nog werken bij organisaties die vanwege de aanbesteding na 1 januari buiten de prijzen zijn gevallen zullen namelijk voor hun werk hoogstwaarschijnlijk over moeten stappen naar een andere werkgever. De afgelopen week waren er twee zaken aan de orde die ons de indruk gaven dat onze zorgen terecht zijn.
1. In de collegebesluiten van vorige week lazen we dat het college niet zal instemmen met het idee van Huispitaal om alle HbH-personeel van Thebe over te nemen. De PvdA wil graag weten wat daar de achterliggende gedachten achter zijn en of dit wel in het belang is van het personeel en van de mensen die de zorg van deze mensen aan huis ontvangen.
2. Vorige week donderdag was er in de Kwinter een bijeenkomst voor enerzijds aanbieders in de thuiszorg en anderzijds personen die deze zorg bieden. Dat geeft ons de indruk dat er behoorlijk wat gaande is in zorgland. Is dat ook werkelijk aan de orde en gaat het allemaal goed komen met de huishoudelijke verzorging op 1 januari? Komen de huidige HbH-medewerkers goed uit het proces en zijn de zorgvragers op 1 januari verzekert van zorg, bij voorkeur door de hun vertrouwde hulp?

Beide vragen werden door wethouder Begemann naar tevredenheid beantwoord. Onze zorgen lijken onterecht. Nieuwe werkgevers en thuiszorgmedewerkers hebben elkaar weten te vinden en de zorg na 1 januari zou geen problemen op moeten leveren. Een hele geruststelling!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten