donderdag 10 december 2009

Raad Het Baken

Met Bert van Seters in de rol van wethouder en mezelf in de rol van voorzitter/burgemeester werd er weer serieus gedebatteerd vanmiddag. Dit keer door de 34 kinderen van de groepen 8 van basisschool Het Baken in Werkendam.
Uiteindelijk wisten 4 politieke partijen elkaar te vinden* door te gaan voor een "groot speelterrein met mogelijkheden voor survival en sporten." De drie andere partijen bleven dapper bij hun eigen onderwerpen: verlichting van achterpaden, verlichting van buitengebieden en een bioscoopvoorziening.
Volgende week bezoeken deze leerlingen het gemeentehuis en beginnen wij aan - voorlopig - onze laatste lessenserie over politiek. Op de Ds.Joh.Groenewegenschool in Werkendam. Erg bijzonder dat we daar ook de gelegenheid krijgen, maar zeker ook een signaal dat onze lessenserie de afgelopen anderhalf jaar in goede aarde is gevallen.

* Vanavond fractievergadering. Ik ben wel benieuwd of onze Jan daar ook komt met mededelingen dat partijen elkaar hebben weten te vinden op de "klimaatnota".

Geen opmerkingen:

Een reactie posten