donderdag 28 mei 2009

Cultuureducatie (2)

Ook in de raad was opnieuw cultuureducatie aan de orde (zie weblog 13 mei). Het verhaal dat ik gehouden heb spreekt voor zich:
“Conform afspraak heeft de wethouder en subsidieplafond per school ingebouwd in de beleidsregel cultuureducatie. Daarmee voorkomen we dat een enkele snelle en enthousiaste school alle beschikbare middelen toegewezen krijgt en dat een school die wat meer tijd nodig heeft om aan te vragen of cultuur een plaatsje te geven het nakijken heeft.
Het nu ingebouwde plafond kent echter een keerzijde. Immers, zodra één, twee, drie, vier scholen geen beroep doen op de subsidieregeling blijft er geld over in het potje. Leuk voor ons als gemeente, maar erg jammer voor die scholen die nog allerlei plannen hadden. Bovendien was het subsidiepotje bedoeld om een impuls te geven aan cultuureducatie, dus hoe meer er uitgegeven wordt, hoe groter de impuls.
Het subsidieplafond per school zou dus anders geformuleerd moeten worden. De PvdA suggereert om het plafond te laten gelden gedurende de eerste 8 maanden van een subsidiejaar en om daarna het plafond te laten vervallen. Alle scholen krijgen zo voldoende gelegenheid een beroep te doen op het potje en scholen met veel ambities op het gebied van cultuureducatie kunnen aan het einde van het subsidiejaar extra profiteren van de resterende gelden in de pot. Wij hebben e.e.a. verwoord in een amendement.”
De wethouder nam het amendement over. Ook weer geregeld!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten