dinsdag 26 mei 2009

Eindrapport en de krant


Uit Brabants Dagblad:

Zwembad veruit het belangrijkst
SLEEUWIJK - Van de agenda van een gemiddelde raadsvergadering kunnen veel volwassenen al geen chocola maken, laat staan kinderen.
Als ze het voor het zeggen zouden hebben, kwam er heel wat anders aan de orde. Dat blijkt uit een enquête die de Werkendamse PvdA onder 212 groep 8-leerlingen hield. Gisteren kreeg wethouder Evert Begemann de resultaten uitgereikt, op de Sleeuwijkse Burgemeester Verschoorschool.

Absoluut speerpunt van de kinderen is een zwembad, dat stevig uitgebreid en als het kan ook overdekt moet worden. Ook een ruw speelterrein is verrassend populair. Misschien nog wel verrassender: een ijsbaan is voor de groepachters heel erg belangrijk. Daarbij zal de koude winter ongetwijfeld een rol gespeeld hebben.

Andere opvallende feitjes: ondanks alle verhalen over 'de jeugd die alleen maar binnen zit' besteedt minder dan een kwart zijn vakantiedagen graag aan computeren en tv-kijken. Ronduit alarmerend is het cijfer dat de kinderen aan de verlichting in brandgangen geven: een 4,7. Daar ligt een schone taak voor de gemeente.

De PvdA ging voor de enquête tien scholen langs. Ook een fictieve raadsvergadering was onderdeel van het politieke bezoek.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten