woensdag 11 mei 2016

Werkbezoek Werkina (en Bijtelskil)

“Mevrouw, wat doet u hier? Bent u van de gemeente? Ze gaan het zwembad sluiten he?” Drie kinderen van een jaar of 10 spraken me vanmiddag aan toen ik met enkele raads- en collegeleden en verschillende ambtenaren een werkbezoek bracht aan zwembad Werkina (en de anderen ook nog aan Bijtelskil). Aanleiding daarvoor was de “toekomstvisie op de zwembaden”, die in ontwikkeling is. Een toekomstvisie die zou kunnen leiden tot sluiting van een zwembad, maar óók tot behoud van beide baden of tot nieuwbouw of tot …… Alle mogelijkheden staan nog open. Voor dit moment heb ik de kinderen in Werkina hopelijk gerust kunnen stellen.
Fris, goed onderhouden en uitdagend lag het Werkendamse zwembad erbij. Geen wonder dat op deze zonnige dag voor 14.00 uur al circa 370 kinderen binnen kwamen wandelen (of rennen). Aan behoefte aan zwemwater duidelijk geen gebrek. Terwijl zij zich vermaakten in het water of op de ligwei werden wij bijgepraat door de manager: over de rol van SportFondsen Nederland, de onderhoudsplanning, de bezoekersaantallen, de zondagopenstelling, de rol van de zwemvereniging, sponsoring, de horeca, het toezicht, de prijzen en de combinatiefunctionaris. Veel opgestoken in een uur tijd en nóg meer overtuigd geraakt van de grote waarde van een zwembad, van dit zwembad, (deze zwembaden) in de dorpskern (in twee dorpskernen).  
 

3 opmerkingen:

  1. die zwembaden moeten gewoon allemaal blijven. We hebben al niet zoveel zwembaden meer. gelukkig hebben wij een mooi zwembad in de tuin.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hadden jullie niet even een paar baantjes moeten zwemmen?

    BeantwoordenVerwijderen