woensdag 8 april 2015

Spoedige renovatie Crosser in waagschaal gesteld

Al heel lang zijn er plannen om De Crosser stevig te renoveren. Meerdere keren is er over gesproken en gisteravond zou de knoop doorgehakt worden. In de voorbereidende vergadering van de commissie Inwoners kwam Lokaalbelang echter totaal onverwacht met het nieuwe voorstel om De Crosser niet uitgebreid te renoveren, maar slechts op te lappen en eerst de toekomst van de (locatie van de) sporthal in Werkendam mee te nemen in het onderzoek naar de toekomst van de zwembaden.
Na rijp beraad kwam ik met Progressief Altena tot de conclusie dat het voorstel van Lb nog niet zo gek is, want misschien is de huidige locatie van De Crosser wel de meest optimale locatie voor benodigde woningbouw in de nabije toekomst. En woningbouw kan geld in het laatje brengen en zo de mogelijkheid van een nieuwe sporthal dichterbij brengen.
Omdat je echter de uitkomsten van het beoogde onderzoek niet kent, moet je natuurlijk wel de optie van volledige renovatie open houden. Daarom zou ik, namens PA, in de raad gepleit hebben voor afronding van het beoogde onderzoek vóór 2017 zodat in het vroege voorjaar van 2017 een definitieve knoop doorgehakt zou kunnen worden mbt De Crosser. We zouden op dat moment dan moeten kiezen voor nieuwbouw binnen afzienbare tijd of we gaan alsnog over tot volledige renovatie. Die volledige renovatie vindt dan slechts met een jaar vertraging plaats. Immers, we zouden een deel doen in 2015 en een deel in 2016. Het deel van 2016 wordt dan eventueel verschoven naar 2017. We verschaffen onszelf hiermee de ruimte om tot een gefundeerde keuze te komen.
Opportunist Henk Bouman gaf me echter de kans niet dit in te brengen omdat hij met de wetenschap van steun van het CDA het punt van de agenda haalde. Hoe idioot wil je het hebben!?!?! Eerst wordt op 11/11/14 een breed gedragen amendement over dit onderwerp niet uitgevoerd, vervolgens wordt het niet in discussie gebracht bij behandeling van hetzelfde onderwerp in de commissie van 27/1/15 en nu lopen we het risico dat zelfs het oplappen van De Crosser in de zomer geen doorgang kan vinden. Vindt na 26 mei (de volgende raadsvergadering) maar eens een aannemer die pakweg 6 weken later kan beginnen aan een klus van 225.000 euro aan De Crosser en die ook nog in de zomervakantie afmaakt!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten