dinsdag 22 april 2014

Kunstgras belangrijker dan zorg

In de raad van vanavond is het coalitieprogramma aan de orde. Een passage uit de reactie die Progressief Altena daarop geeft:
“Kwam de coalitie van Lb, CDA en SGP in de vorige periode met prachtige en grote plannen voor mfa’s, waar miljoenen aan reserves ingestoken zijn, nu willen ze alle voetbalverenigingen voorzien van kunstgrasvelden. Progressief Altena is verbijsterd. Op de zorgtaken wordt van rijkswege twee miljoen gekort en Werkendam gaat 2,5 miljoen steken in kunstgrasvelden! Kwetsbare mensen moeten het zelf uit gaan zoeken, vrijwilligers en mantelzorgers moeten nog harder gaan lopen, bibliotheken worden door deze coalitie versoberd en in maatschappelijk werk wordt geschrapt, maar het belangrijkste is blijkbaar dat onze voetballers iedere zaterdag tegen een bal kunnen trappen…….
Natuurlijk, sport is belangrijk. Maar niet tegen elke prijs!
Net als de coalitie vindt Progressief Altena dat het ruimteprobleem van VV Sleeuwijk opgelost moet worden en dat een kunstgrasveld hier wellicht hét antwoord op zou kunnen zijn. Maar waarom ook gelijk in Hank en Dussen kunstgras neerleggen? En hoe gaat de coalitie dit eigenlijk betalen?
Volgens het akkoord wil men ‘Investeringen rechtstreeks dekken uit de reserves’, maar dat slaat toch hopelijk niet alleen op de financiering van het kunstgras? Lb, CDA en SGP gaan toch geen cadeautjes uitdelen van het geld dat Werkendam gespaard heeft en zo in een moordend tempo de opgebouwde reserves er doorheen jagen?
Progressief Altena is van mening dat we die reserves wel eens nodig zouden kunnen hebben bij de zorgtaken die we er per 2015 bij krijgen. Die gaan gepaard met de reeds genoemde korting van 2 miljoen vanuit het Rijk. Dat levert volgens het coalitieakkoord in Werkendam echter geen verschraling van de zorg op. Maar het is toch echt zo dat inwoners meer van die zorgtaken op zich moeten nemen. Noem dat maar geen verschraling! Los daarvan kunnen we op dit moment nog niet overzien of we met het resterende geld de zorg daadwerkelijk dichtbij en voor wie dat echt nodig hebben afdoende kunnen invullen. Progressief Altena vindt het daarom een groot gemis dat in het coalitieakkoord niet voorzien wordt in een financiële waarborg voor de transities jeugd, werk en zorg.”

1 opmerking:

  1. Wijs gesproken Corine. Vroeger waren progressieve politici de potverteerders, tegenwoordig rechts. Aan het einde der tijden...
    Groet,
    Govert Lagrouw

    BeantwoordenVerwijderen