woensdag 23 april 2014

3 en 4 Mei

Progressief Altena diende gisteravond een motie in die opriep om de officiële kranslegging bij de dodenherdenking, door het gemeentebestuur, te verplaatsen van 3 naar 4 mei, nu Werkendam twee herdenkingen heeft. De gedachte hierachter was de volgende:
De nationale dodenherdenking vindt in Nederland, ongeacht de dag, plaats op 4 mei. Dan herdenken we met elkaar op hetzelfde moment onze oorlogsslachtoffers, hangen overal de vlaggen halfstok en is er in heel Nederland een stiltemoment. Progressief Altena begrijpt niet dat er mensen zijn die uit principe niet willen deelnemen aan de nationale  dodenherdenking op zondag. Maar we respecteren deze mening wel. Zij hebben de gelegenheid om op zaterdag 3 mei respectvol de oorlogsslachtoffers herdenken. Maar 4 mei is wat ons betreft de regel en 3 mei moet de uitzondering zijn. Wij vinden dan ook dat de officiële bijdrage namens de gemeente op 4 mei moet plaatsvinden, nu de kern Werkendam óók op dat moment herdenkt.
Alle partijen stemden tegen de motie. Zelfs Lokaalbelang, de partij die als eerste aankaartte dat de herdenking écht op 4 mei plaats hoort te vinden, ook al is dit een zondag.

1 opmerking:

  1. Blijft onbegrijpelijk. Maar tis niet anders. We hebben iig voor gezorgd dat alles rond is. Behalve muziek begeleiding voor het Wilhelmus. We gaan er een eervolle herdenking van maken 4 mei.

    BeantwoordenVerwijderen