woensdag 16 april 2014

Geen extra Interliner na middernacht

Een maand geleden bracht ik namens Progressief Altena de vertrektijden van de Interliner onder de aandacht van het college van B&W in Werkendam en van de PvdA-fractie in de Provincie. Zeker nu er een halteplaats in Nieuwendijk naast Xinix is gekomen, zou het prachtig zijn als bussen vanaf die plaats ook later zouden vertrekken  dan de 23.00 uur naar Utrecht en de 0.01 uur naar Breda. Ook theaterbezoekers in Breda en Oosterhout zouden met latere vertrektijden gebaat zijn.
Het college van B&W herkent zich in onze wens, maar geeft aan dat het opschuiven van vertrektijden in het jaar 2014 niet mogelijk is. Uit overleg met zowel de provincie als Veolia werd duidelijk dat “een latere rit niet exploitabel is. De latere ritten zijn vorig jaar al met een half uur verlaat en richting Utrecht trekt de laatste rit slechts 5 passagiers gemiddeld.” (Tja…. dat laatste lijkt me nu net logisch gezien het relatief vroege tijdstip van de rit)
In de beantwoording van het college op onze vragen staat verder: “Voor een volgende dienstregeling (2015) is door de provincie aangegeven dat het zoals elk jaar ingebracht kan worden bij de uitvraag naar wensen voor verbetering van de dienstregeling. Let wel, een uitbreiding van de dienstregeling hier betekent en vermindering elders, Dit heeft, mede gezien door de geringe aantallen gebruikers in de late uren, weinig kans van slagen. Wel wil het college zich inspannen om te verzoeken tot het opschuiven van latere ritten in de nieuwe dienstregeling.”
Ook de PvdA in de Staten reageerde eerder soortgelijk. Extra ritten in ons gebied, zou betekenen dat elders in Brabant busritten geschrapt moeten worden.
Blijft de vraag over of het wenselijk is de bustijden in de avonduren meer te spreiden om zo te komen tot latere vertrektijden van en naar Hank, Nieuwendijk en De Tol. Daarop zou ik graag reacties hebben van mensen die daar kijk op hebben. De keuze zou kunnen zijn:
1.       Moeten de Interliners na 21.00 uur om het half uur blijven rijden met als laatste vertrektijden uit (aankomsttijden in) de streek rond 23.00 uur naar Utrecht, rond 0.00 uur naar Breda en rond 0.30 uur naar Oosterhout.
2.       Of is het beter de bussen na 21.00 uur om de – zeg – driekwartier te laten rijden om zo alle laatste bussen uit de streek rond 0.30 / 1.00 uur te laten vertrekken (te laten aankomen)
Wat is wijsheid? Je kunt op mijn blog reageren, of via de mail: corine@progressiefaltena.nl

2 opmerkingen:

  1. Volgens mij is dit een nonprobleem. Toen disco De Kelder in Hank nog open was, reden de taxibusjes de hele nacht af en aan. Zij zullen maar wat graag klantjes oppikken bij Xinix

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ton, een probleem wil ik dit inderdaad ook niet noemen. Maar als het zonder al teveel gedoe mogelijk zou zijn de vertrektijden van de interliner meer aan te passen aan de wensen van de passagiers, is dat winst lijkt mij.

      Verwijderen