donderdag 7 november 2013

PvdA over de begroting 2014

Grote tekorten in het vooruitzicht aan het einde van een coalitieperiode waarin bomen soms tot in de hemel groeiden, ingeteerd is op reserves en rekeningen naar de toekomst werden verschoven. De PvdA kan niet anders dan tot de conclusie komen dat de coalitie van CDA, Lokaal Belang en SGP erg veel mooi weer heeft gespeeld.

Nu zes ton bezuinigen en voor 2015 komt daar nog eens acht ton bovenop. Geen dankbare opgave, maar als constructieve oppositiepartij wil de PvdA meedenken over de invulling daarvan, want alleen dan kunnen we ook meesturen. Wat wil de PvdA:
·         Geen bezuiniging op vervoer voor mensen met een beperking (de deeltaxi dus) zolang daar geen doordacht verhaal onder ligt.
·         Verkeerseducatie op het huidige niveau handhaven.
·         Beter is het te snijden in eigen vlees door te versoberen op het raadsuitje en het burgerjaarverslag.
·         Parkeerplaatsen aan de Tol slechts uitbreiden als daar een jaar na aanleg van de Interlinerhalte in Nieuwendijk nog de noodzaak toe bestaat.

Daarnaast blijft er nog voldoende stof tot nadenken. Waarom een derde haven als dat zoveel gevolgen heeft voor bewoners aan de Sleeuwijksedijk en het aanzicht van onze gemeente? Er moet heel wat water door de Merwede stromen wil de PvdA hiermee akkoord gaan.

Bij de gemeenteraadsverkiezingen in maart 2014 zal de PvdA samen met D66 en GroenLinks verder gaan onder de naam Progressief Altena. Meer informatie: www.progressiefaltena.nl. Hier kunt u zich ook aanmelden voor de nieuwsbrief.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten