woensdag 13 november 2013

Het onfatsoen van het CDA

Gemeente Werkendam moet bezuinigingen. Eén van de voorstellen daartoe betrof een bezuiniging van 65.000 euro op vervoer van mensen met een beperking, op de Deeltaxi dus.
In de krant heeft een ieder kunnen lezen dat de PvdA daar tegen was zolang er geen doordacht verhaal onder lag. Ook SGP en CU hadden er grote moeite mee. De handen dus ineens geslagen en een amendement gemaakt waarmee een bezuiniging op de Deeltaxi afgeblazen wordt voor 2014 en eventueel pas opnieuw aan de orde zou zijn voor 2015 na een gedegen discussie op basis van complete informatie.
CDA en Lokaalbelang namen in de aanloop naar de algemene beschouwingen geen enkel standpunt in mbt de bezuiniging op de Deeltaxi. Als een konijn uit de hoge hoed was daar echter  in de raadsvergadering ook ineens een amendement van het CDA (gesteund door Lokaalbelang) over het nader beschouwen van de bezuiniging op de Deeltaxi. Een amendement dat grotendeels gekopieerd was uit tekst van PvdA, CU en SGP. Maar nee, het CDA had dat PvdA-CU-SGP-amendement vooraf echt niet gezien….. (Het was nota bene een uurtje of vijf vóór de raadsvergadering aan iedereen toegestuurd!). En het gebruikelijke overleg vooraf met partijen die wellicht hetzelfde belang hadden als zij, had het CDA ook maar achterwege gelaten (behalve met Lokaalbelang dan).
De PvdA – gesteund door CU en SGP – stelt na bekendmaking van beide amendementen over de Deeltaxi vervolgens voor om ze  allebei in te trekken en een gezamenlijk signaal af te geven dat de potentiële bezuiniging op de Deeltaxi opnieuw bekeken moet worden. Van intrekken  wilde het CDA niets weten. Met Lokaalbelang in hun mandje wisten ze immers dat alleen hun amendement een meerderheid zou halen.  Vervolgens doet de wethouder een handreiking om tot een oplossing te komen,maar ook deze wordt door het CDA van de hand gewezen.
Werkelijk op de konijnen af! Het CDA hecht duidelijk geen enkele waarde aan goede verhoudingen in de raad. Het enige dat telt is het eigen belang. Het CDA (gesteund door Lokaal belang) moet en zal gelijk krijgen en probeert zelfs te scoren over de hoofden van collega-politici heen.  De arrogantie van de macht!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten