dinsdag 19 maart 2013

Openbaar onderwijs

‘Gelukkig’ is het eerste kwartaal van 2013 bijna om en zullen de colleges van Aalburg, Werkendam en Woudrichem spoedig komen met hun advies mbt de situatie bij de openbare scholen in de streek. Vanmiddag heb ik de petitie (met 40 pagina’s bijlage) zitten lezen die door bijna 200 mensen is ondertekend. Mensen die hun zorgen uiten over de financiële situatie, het opzeggen van (tijdelijke) contracten, de terugloop van het aantal leerlingen, enz. De drie betrokken gemeenten onderzoeken nu de financiële situatie en de organisatie van de stichting evenals de continuïteit van het openbaar onderwijs in de streek en de relatie tussen de medezeggenschapsraden en het stichtingsbestuur/de directeur(en). Ik ben zeer benieuwd naar de uitkomsten, maar hoop vooral dat de weg naar herstel snel en slagvaardig ingezet wordt. Deze situatie is voor niemand goed.

2 opmerkingen:

  1. Het valt op dat de petitie niet of nauwelijks ondertekend is door ouders van kinderen op de openbare scholen in de gemeente Werkendam. Wat wil dit zeggen?

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ton, dat was me ook opgevallen. Geen idee wat het wil zeggen, maar ik ga er zeker navraag na doen wanneer eea politiek aan de orde is. Goed dat je meedenkt!!

      Verwijderen