woensdag 6 maart 2013

Kerkgebouw en dorpshuis niet in MFA Dussen

Het parochiebestuur komt de gemeente tegemoet in haar eisen en wil weer praten en inwoners van Dussen zijn een petitie gestart om het dorpshuisbestuur en de gemeente weer om tafel te krijgen. Doel: een multifunctionele accommodatie in het centrum van Dussen waar het kerkgebouw onderdeel van is en waar de huidige gebruikers van het dorpshuis een plek kunnen vinden. “Doen!”, zeg ik, namens de PvdA, “heropenen die gesprekken”. Er zijn openingen en die moet je gebruiken. Het plan in het centrum van Dussen wordt breed gedragen en moet je niet ‘zomaar’ laten schieten.
Zo gaat het echter niet gebeuren. Voor het college en met steun van SGP, LokaalBelang en CDA is het genoemde plan echter van de baan. Twee alternatieven worden nu onderzocht. In beiden wordt het  kerkgebouw niet opgenomen en blijft het Middelpunt staan. Bovendien wordt het geheel maar liefst circa 800 m2 kleiner: de biep kan namelijk in de school en - mede door multifunctioneel gebruik -kunnen de sporthal en de dorpshuisfunctie worden gehalveerd.

Maar…. wie weet…… wie weet…… is er nog hoop……..

Het CDA was namelijk nogal wispelturig. Kees Schalken vond eerst dat toch het overleg met kerk en dorpshuis weer aangegaan moest worden, maar kwam later, na enige fronsen van verschillende kanten, met de uitspraak dat de twee nieuwe varianten onderzocht moesten worden. En aan het einde van het debat gisteravond trok wethouder Van der Ven de conclusie dat hij van de raad niet alleen twee alternatieven kon gaan onderzoeken maar ook het gesprek weer aan moest gaan met genoemde partijen. Voorzitter Gerard Paans (jaja CDA) haastte zich echter te zeggen dan het trekken van conclusies zijn verantwoordelijkheid was. En je kunt vast wel raden wat die waren……  
Kom op Schalken en Van der Ven laat je niet omver blazen!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten