donderdag 13 september 2012

Onleesbaar persbericht

Over laaggeletterdheid heb ik al verschillende blogs geschreven. Op initiatief van PvdA, CU en SGP werd er afgelopen dinsdag in de commissie Inwoners over dit onderwerp gesproken. Portefeuillehouder Breuer had vooraf een memo toegestuurd met daarin o.a. de volgende passages: “Bij folders, brochures, krantenberichten e.d. is er standaard aandacht voor heldere communicatie.” En “Vooral bij brieven met mogelijke juridische consequenties, is eenvoudig schrijven geen gemakkelijk opgave”.


Dat blijkt echter niet alleen voor juridische brieven te gelden…. Neem nu  het persbericht dat daags na de betreffende vergadering binnen rolde. Enkele passages:

“(…) ‘In the cloud’ met als partner Centric IT Solutions B.V., bleek de meest bestendige manier om IT-structuur kwalitatief op een hoog niveau neer te zetten. Deze keuze houdt ook in dat op langere termijn professionaliteit en flexibiliteit wordt gegarandeerd. Door Centric wordt voor de gemeente een private cloud gemaakt. De voordelen hiervan zijn onder andere de volledige ontzorging voor de gemeente, tijdswinst en optimale beveiligingsupdates (…)”

Als niet-laaggeletterde kan ik er al geen touw aan vastknopen…….

Geen opmerkingen:

Een reactie posten