donderdag 19 april 2012

Gebruik verenigingsgebouwen

De afgelopen maanden is de PvdA door verschillende sportverenigingen benaderd die hun zorgen uitten over hun financiën nu zij hun clubgebouw niet meer in gebruik mogen geven aan derden. Blijkbaar is het college van B&W bezig aan een ronde langs de verschillende verenigingen om dit beleid uit de doeken te doen.
De PvdA kan zich voorstellen dat het dorpshuizenbeleid mede van invloed is op de actie die het college momenteel onderneemt. De gemeente wil immers dat verenigingen en particulieren daar veel gebruik van maken. Sociale tarieven, tot stand gekomen door gemeentelijke subsidiëring, moeten dit aantrekkelijk maken. Waarom wijken verenigingen en particulieren dan toch uit naar de gebouwtjes van (sport)verenigingen? Dat is één van de vragen die de PvdA vandaag aan het college van B&W heeft gesteld. Ook willen we o.a. weten welke grenzen er wettelijk keihard gesteld zijn aan het gebruik van gebouwen van verenigingen en hoe het bij verhuur en gebruik van een verenigingsgebouw zit in een aantal specifieke gevallen.

1 opmerking:

  1. in de Volkskrant van 17 april j.l. doet Bernard Fransen, voorzitter KNVB amateurvoetbal een stevige oproep aan voetbalbverenigingen om hun infrsstructuur (velden en kantines) overdag optimaal te benutten. Er zijn mi genoeg activiteiten te bedenken die prima in een kantine zouden passen en die niet concurrerend zijn voor de horeca. want daar zit natuurlijk de pijn: angst voor concurrentievervalsing

    BeantwoordenVerwijderen