woensdag 14 september 2011

PGB Muziekonderwijs

Jonge muzikanten kunnen een beroep doen op een PersoonsGebondenBudget (PGB) voor muziekonderwijs. De gemeente heeft daarvoor 15.000 euro beschikbaar. Maximaal 150 mensen kunnen hier een beroep op doen. De bijdrage voor muzieklessen bedraagt 100 euro op jaarbasis.
In seizoen 2010/2011 hebben slechts 70 mensen een PGB muziek aangevraagd. Dat was nog minder dan in het jaar daarvoor. Voor de PvdA pleit dat voor een verruiming van de subsidienorm. Anderhalf jaar geleden vroegen wij al samen met SDc om de subsidieaanvraag ook open te stellen voor muzieklessen die BUITEN de gemeentegrenzen gevolgd worden. De toenmalige wethouder wilde dat toen nog even aankijken. Wij zullen er echter weer mee terug gaan komen op het moment dat op 1 november blijkt dat het aantal aanvragen voor een PGB muziek wederom ver onder de gestelde limiet blijft. In de commissie Inwoners bleek dat de teller voor seizoen 2011/2012 momenteel op 59 staat.

1 opmerking:

  1. Hoi Corine,
    Ik denk dat dat heel terecht is, omdat je voor professioneel muziekonderricht in diverse instrumenten dus echt niet terecht kunt in gemeente Werkendam. Kilometers rijden met je kind iedere week naar muziekles is natuurlijk ook wat. Het aanbod hier is momenteel(te) beperkt; zoveel docenten wonen/werken er niet in deze gemeente. We zullen er maar niet bij vermelden dat dat mede de oorzaak is van jarenlange bezuinigingen op muziekonderwijs, of toch maar wel??

    BeantwoordenVerwijderen