dinsdag 21 februari 2017

Ik ben er weer

Ik weet het, het was bedroevend stil op mijn blog. Door het overlijden van mijn vader had dit even niet mijn prioriteit. Vanaf nu hoop ik de draad weer op te pakken. Te beginnen met een korte terugblik op de inspiratiedag afgelopen zaterdag:
Twee recent gefuseerde gemeenten vertelden welke slagen zij gemaakt hadden op het gebied van dienstverlening en besturen. Er zaten veel dingen in die mij erg aanspraken: inwoners die permanent betrokken worden bij zaken die in hun dorp of gemeente spelen, vergaderen op locaties in verschillende dorpen, geboorteaangifte aan huis, zelforganiserende (ambtenaren)teams met grote slagkracht en minder kosten tot gevolg, een gemeente ‘zonder’ gemeentehuis, enz. Veel van wat gepresenteerd werd, sloot naadloos aan bij de ideeën van Progressief Altena. Dat belooft veel goeds als we met de fusie deze kant op gaan bewegen!
Dan was er gisteravond een vergadering van de fusieraad (de drie raden in Altena samen). Het herindelingsadvies is af! Dat betekent het einde van de eerste grote stap in het wetgevingsproces op weg naar één Altena. Maar ook lag er een voorstel mbt de uitvoering van de icoonprojecten. Verschillende leden van visiegroepen grepen de gelegenheid aan om een bevlogen verhaal te vertellen over de plannen die zij hebben voor Altena. Als we met elkaar dat enthousiasme en die betrokkenheid weten te behouden dan twijfel ik er niet aan dat het helemaal goed komt met de nieuwe gemeente Altena!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten