dinsdag 15 december 2015

Aanpassing A27

Grote opkomst gisteravond bij de informatiebijeenkomst in Hank over de verbreding van de A27. Hoewel verbreding….. Dat valt eigenlijk in de streek een beetje tegen. Er komt misschien een metertje bij en dat moet dan resulteren in twee rijbanen en een spitsstrook beide kanten op. De beide overgangen over de rivieren worden wel flink royaler. De brug bij Gorinchem krijgt er aan de westzijde een “broertje” bij en de brug bij Hank aan de oostzijde. Opgemerkt werd dat dit tot een nieuwe flessenhals zou leiden.
Commentaar was er gisteravond vooral op de loop van het fietspad aan de oostzijde van de brug bij Hank. Fietsers moeten daar behoorlijke slingers maken. Aangegeven werd dat weinig fietsers dat zullen doen en dat de investering dus weggegooid geld zal zijn. De bewoners zouden ook hierin weleens gelijk kunnen krijgen. Over de nieuwe afrit bij Hank vanuit het zuiden, waren de meningen verdeeld. Deze afrit wordt niet meer gesitueerd pal na de brug, maar komt nabij de bestaande andere op- en afritten in Hank. De verschillende meningen daarover werden ingegeven door verwachtingen over de verkeersstromen die wel of niet gaan ontstaan.
Al met al ook voor mij een informatieve bijeenkomst. Met de hele plannenmakerij rondom de A27 kan ik politiek verder weinig. Dat is de verantwoordelijkheid van Rijkswaterstaat. Wat betreft het onderliggende lokale wegennet houd ik met Progressief Altena natuurlijk wel de vinger aan de pols.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten