woensdag 11 november 2015

Bezuiniging op zwembaden

Al in 2010 riep ik op om te komen tot een toekomstvisie op de zwembaden. Dit met het oog op de leeftijden van de baden in Sleeuwijk en Werkendam. Het idee werd toen naar de prullenbak verwezen, maar dook in 2014 weer op in het coalitieprogramma van Lb, CDA en SGP. Vooruitlopend op die toekomstvisie heeft het college van Werkendam nu bij de begroting voorgesteld om in 2019 een bezuiniging van een kwart miljoen op te leggen aan de zwembaden. Overleg met de zwembadbesturen maakte helder dat een dergelijke bezuiniging zal leiden tot sluiting van één, mogelijk zelfs twee zwembaden. Het college denkt dat verlies echter voor te zijn door tijdig met een toekomstvisie te komen en daarop aansluitend alternatief zwemwater te realiseren. Dat nieuwe bad (of baden?) zou er dan al in 2018 moeten liggen en moet dus miv 2019 jaarlijks 250.000 euro minder gaan kosten dan de huidige baden.
Omdat Progressief Altena absoluut niet gelooft dat deze voorstelling van zaken realistisch is, hebben we geprobeerd het bezuinigingsvoorstel van tafel te krijgen. Daarvoor wilden we de aanleg van kunstgrasvelden in Dussen en Hank minimaal uitstellen tot na de herindeling en gebruik maken van het beetje financiële ruimte dat er nog in de begroting zat. Lb, CDA en SGP willen de bezuiniging op de zwembaden in 2019 echter absoluut doorzetten.
Als u in 2019 in de gemeente Werkendam (dan inmiddels gefuseerd met Aalburg en Woudrichem) niet meer in een zwembad terecht kunt, dan weet u waar u moet zijn…..

Geen opmerkingen:

Een reactie posten