woensdag 24 september 2014

Uivernest

Gisteravond in de commissie Inwoners: “Sinds eind januari heeft PvdA/PA iedere vergadering gevraagd naar ‘t Uivernest en de zorgen uitgesproken mbt de exploitatie en het beheer. Consequent zijn wij hierin door wethouder Van der Ven aan het lijntje gehouden. Reacties varieerden van ontwijkende antwoorden op schriftelijke vragen, uitstel van beantwoording naar de volgende commissie (8/4), “het is in volle gang en we zijn op zoek” (13/5) tot “ik zal dit nagaan” (10/6). Ondertussen keken alle andere politieke partijen hier in deze raad de andere kant op of werd de kop in het zand gestoken. Blijkbaar tot dit moment……
Inmiddels maakt ook een deel van Hank zich ongerust, wat zich vertaalt in een bombardement aan mail van  Hanks Belang i.o.
Daarom opnieuw vragen mbt het Uivernest. Vragen waar we een helder en duidelijk antwoord op willen hebben.”

Met de serie vragen over de ontstane tweespalt in Hank, het exploitatiebeleid, de ondersteuning van het Uivernest-bestuur, de op te brengen huur voor ’t Uivernest, de verantwoordelijkheden bij eventuele missers en de dekking van de investeringen zal ik je hier niet vermoeien. Wel – kort – de reactie van de wethouder:
·         Er is vertrouwen in het bestuur van ’t Uivernest (wordt door PA gedeeld)
·         De selectie van de beheerder is voorlopig stilgezet.
·         Bij een financieel debacle is de gemeente verantwoordelijk.
·         Waarschijnlijk nog voor de raadsvergadering zal het college een exploitatiebegroting presenteren.
·         In het subsidieprogramma is te vinden in hoeverre de gemeente ’t Uivernest subsidieert.
Voorlopig ben ik tevreden met de reactie en wacht ik eerst de exploitatiebegroting af.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten