zaterdag 5 juli 2014

Motie 'gesprek met Potters'

Progressief Altena diende afgelopen dinsdag, samen met de ChristenUnie, ook een motie in die de burgemeester nogmaals opriep het gesprek aan te gaan met de vertegenwoordigers van Jan Potters. Hierbij het verhaal dat ik daarbij hield:
“Na aanbieden van de petitie door het Comité Potters legde onze burgemeester een verklaring af waarin ze oa aangaf graag in gesprek te gaan met de vertegenwoordigers van Potters. Dat dit gesprek een vertrouwelijk karakter moet hebben kan Progressief Altena begrijpen, al is het motief uiterst dubieus. Hetgeen besproken wordt mag namelijk niet bij de rechter terecht mag komen….. Alsof er na de diverse gangen naar de rechter nog nieuwe zaken boven komen drijven…..
Vertrouwelijkheid oké dus. De geheimhoudingsverklaring die er ligt, is echter enorm over de top. De burgemeester geeft aan er met elkaar uit te willen komen, maar stelt zich vervolgens als zo’n grote macht op dat er van een zekere “gelijkwaardigheid” geen sprake meer is. Van gemeentewege zijn er immers de burgemeester, een jurist, drie wethouders en de algemeen directeur bij betrokken, terwijl de andere partij op voorhand klein gehouden wordt. Voelt niet goed.
Los daarvan mist PA de toegezegde gezamenlijk opgestelde slotverklaring.
Deze gang van zaken brengt ons ertoe samen met de CU een motie in te dienen die de burgemeester oproept om een eerste gesprek aan te gaan met de vertegenwoordigers van Potters zonder enige voorwaarde vooraf. Gewoon op basis van menselijk vertrouwen en met voorlopig als doel om met elkaar de spelregels af te spreken en de vereiste vertrouwelijkheid in te kleuren. Als je er samen uit wilt komen, begin dan ook op basis van gelijkwaardigheid en ga dan niet als enige enorme eisen vooraf stellen.”

De motie haalde het niet. Lb, CDA en SGP bekenden kleur en stemden tegen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten