dinsdag 10 juni 2014

Onderzoek naar P&O?

In de afgelopen periode is er door de colleges van Werkendam, Woudrichem en Aalburg informatie verschaft over het stuklopen van de bestuursopdracht P&O. In de laatste beantwoording van het Werkendamse college aan de raad legt dit college zich erbij neer dat er een 'verschillend beeld van de werkelijkheid' is. Progressief Altena en de ChristenUnie kijken hier anders tegenaan en willen helder en scherp de feiten in beeld krijgen waardoor de samenwerking is vastgelopen. Alleen als de feiten op tafel komen kan er weer een basis worden gelegd voor een samenwerking naar de toekomst toe. Blijft het verschil in werkelijkheid in stand dan zal dit in de toekomst hoe dan ook een claim gaan leggen op die samenwerking.
Vanuit dit perspectief hebben PA en CU gevraagd om een extra vergadering van de commissie Bestuur op 11 juni as. Daar zullen wij het voorstel doen om gezamenlijk onderzoeksvragen te formuleren en een onderzoekswijze vast te leggen naar de (diepere) oorzaak van het klappen van de bestuursopdracht P&O. Dit om te kunnen leren van de mogelijke fouten die onze eigen gemeente gemaakt heeft om vervolgens een nieuwe impuls te kunnen geven aan de samenwerking.
Het onderzoek moet zich in eerste instantie richten op onze eigen gemeente. Immers daar gaan wij over. Een vervolgstap zou een onderzoek vanuit de drie gemeenten  kunnen zijn op dit dossier, maar daar hebben we Woudrichem en Aalburg bij nodig.
In eerste instantie is het instellen van een voorbereidingscommissie wenselijk. Deze commissie kan een advies uitbrengen of een uitgebreider onderzoek en/of het aanstellen van een extern adviseur of mediator wenselijk is.

Bovenstaand verhaal staat er nu even snel, maar daar is op vele fronten enorm veel (persoonlijk, telefonisch en per e-mail) overleg aan vooraf gegaan door de fractievoorzitter van de CU en door mij (vandaar dat het zo stil was op mijn blog). Morgenavond zullen we weten of ons voorstel breed gedragen wordt…….. We vrezen van niet…….

Geen opmerkingen:

Een reactie posten